fbpx

Over Glaces Poland

Kurt, Lieve & Florence leiden deze succesvolle onderneming met veel passie voor ijs, gedrevenheid & professionaliteit met aandacht voor kwaliteit en service.

Wat doen we?

Wij zijn een kleine en ambachtelijke producent van ijsspecialiteiten in al haar vormen en voor iedereen, ijstaarten voor elke gelegenheid, schepijs, sorbets en éénpersoonsporties – door ons volledig manueel geproduceerd! Wij werken met eerlijke producten zoals verse hoevemelk, hoeveboter, vers eigeel, … Iedereen is bij ons welkom: feestzalen, horeca, cateraars, delicatessezaken, bakkers en particulieren.

Een stukje geschiedenis?

“Van waar komt de naam Glaces Poland eigenlijk vandaan?” horen we hier vaak. Toen Emiel Deman deze onderneming startte in 1945 wilde hij een ode brengen aan de Poolse soldaten die ervoor zorgden dat Roeselare werd bevrijd en terug kon openbloeien in handel en nijverheid. Ook de verwijzing naar de noord- en zuidpool paste in het ontstaan van de benaming. Ondertussen zijn we vier eigenaars verder en staat de vijfde al klaar!

Een vraag voor ons team of een specifieke wens? Wij staan voor u klaar!

KURT

Na 20 jaar actief te zijn in de horeca en horeca toelevering, wou Kurt terug naar zijn geboortestreek en terug creatief bezig zijn. Dit vond hij bij het overnemen van het artisanale roomijsbedrijfje Glaces Poland. Kurt ontfermt zich over de smaakontwikkeling en smaakcombinaties van het ambachtelijk ijs. Het samenstellen en opspuiten van de ijstaarten blijft nog steeds zijn taak.

LIEVE

Lieve volgde Kurt in zijn nieuwe uitdaging om het bedrijf succesvol te runnen. Aanvankelijk ontfermde Lieve zich over het klantenbestand en het zoeken van potentiële klanten, maar ook bestellingsopname en facturatie werd één van haar taken. Het persoonlijk
klantencontact blijft voor Lieve wel een absolute prioriteit, wat dan ook geapprecieerd wordt.

FLORENCE

Na het beëindigen van haar studie Retail&Visual Merchandising besloot Florence al snel om haar creativiteit aan te wenden om bij ons mee te stappen in het bedrijf. Bij ons bedrijf bleek chocoladebewerking ook belangrijk te zijn, waardoor Florence een 1-jarige opleiding volgde als chocolatier. De basiskneepjes van ijsverwerking en decoratie leerde ze van haar papa, maar al vlug bleek dat ze nog creatiever was in ontwerp en creatie van gepersonaliseerde ijstaarten.

TERESA

Teresa is van Poolse afkomst, maar is volledig geïntrigeerd als Belg! Teresa is al bij ons aan het werk vanaf de beginjaren. Ze ontfermt zich hoofdzakelijk over de verwerking van het schepijs volgens het recept en ook zij is verantwoordelijk voor de reiniging en hygiëne van het atelier.

FRANS

Na carrière als maître in de horeca vonden wij in Frans de ideale man om onze bestellingen uit te leveren, zijn kennis in de horeca wereld wordt dan ook zeer geapprecieerd bij onze horeca klanten.